Splošni pogoji

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Uporaba in obdelava osebnih podatkov

V skladu z vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1) sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen. V primeru uporabe spletnega mesta Karas.si se šteje, da je podana prostovoljna izjava volje posameznika, in sicer njegovo ravnanje nadaljnje uporabe spletišča po vstopu na to spletno stran oziroma ob prijavi na e-novice ali na drug način ob podanem soglasju, uporabi oziroma naročanju na storitev mipot.si (npr. ustno po telefonu, pisno po pošti, s klikom na ikono na spletišču, ipd.). Za osebno privolitev posameznika se bo tako štela pisna, ustna ali druga oblika podane privolitve uporabnika.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje podatke:

Osebni podatki:

  • ime in priimek kontaktne osebe (za pripravo ponudbe ter za lažjo komunikacijo)
  • naslov elektronske pošte (pri prijavi v naše e-novice in za potrebe priprave ponudbe)
  • Ostali podatki:
    • naziv podjetja oz. organizacije
    • kontaktna telefonska številka

Za uporabo nekaterih storitev na naši spletni strani je potrebno zbrati nekatere osebne podatke. Da zadostimo potrebam EU zakonodaje, vas moramo obvestiti, katere podatke beležimo. Prav tako smo vam dolžni sporočiti kako te podatke shranjujemo. Vse podatke, ki nam jih sporočite, shranimo varno in ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam.

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov upravljavca je v prvi vrsti kakovostna izvedba storitve oziroma naročila pod pogoji, s katerimi se uporabnik ob naročilu na storitev seznani. Upravljavec pa si pridržuje pravico obdelovati osebne podatke tudi zaradi potreb statistične obdelave, segmentacije kupcev, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, pošiljanje ponudb, promocijskega gradiva in vabil na dogodke ter za telefonsko, pisno in elektronsko reševanje naročil, reklamacij ali drugega komuniciranja z uporabniki, kot so: obveščanje o nagradnih igrah, aktualnih ponudbah, ... Upravljavec bo osebne podatke, ki jih bo pridobil od uporabnikov, obdeloval tudi za namene neposrednega trženja storitev, produktov ali ostalih aktivnosti povezanih z mipot.si

Neposredno trženje pomeni uporabo osebnih podatkov posameznika za namene ponujanja blaga, storitev, vabil na dogodek, zaposlitev, ... z uporabo elektonske pošte, telefonskih klicev ali poštne storitve.

Prijava uporabnika na naše e-novice

Uporabniki imajo možnost, da se prijavijo na naše e-novice, kjer jih obveščamo o naših aktualnih ponudbah in novostih. Prijava je povsem prostovoljna in ni pogojena z oddajo povpraševanja ali oddajo sporočila prek kontaktnega obrazca. Potrditev prijave je izvedena na način, da uporabnik po prijavi prejme še potrditveno sporočilo. Tako se zagotovi, da se je res prijavil uporabnik tega e-poštnega predala. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi iz naše e-mail liste. Prijava je možna prek spletnega obrazca ali ob oddaji povpraševanja.

Anonimnost uporabnikov in osebni podatki

Za potrebe analize in ugotavljanja delovanja spletne strani se beležijo strežniške dnevniške datoteke. Le-te ne zajemajo nobenih osebnih podatkov.

Pravica uporabnika zahtevati prenehanje uporabe osebnih podatkov

Uporabniki spletne strani lahko kadarkoli zahtevajo od upravljavca spletne strani, da mu posreduje podatke, kateri osebni podatki o uporabniku se hranijo v bazah spletne strani karas.si. Prav tako ima uporabnik pravico zahtevati izbris vseh podatkov, ki jih hranimo v bazah spletne strani mipot.si. Svojo zahtevo sporočite na e-mail naslov info@mipot.si. Podatke bomo izbrisali v zakonsko določenem roku.